Egenskaper hos Herman Millers stolar

En normal arbetsvecka är cirka 40 timmar i veckan för de flesta. Vissa har jobb som de sköter utomhus, andra kör bil och en hel del sitter på kontor. Därmed blir det många timmar sittandes på en stol och det är ingen tvekan om att man då behöver en riktigt bra kontorsstol att sitta på. Det är helt enkelt A och O för en god kontorsmiljö.

Att sitta på en vanlig, klassisk pinnstol som inte är anpassad för att justera efter personliga behov kan skapa problem för ryggen i längden.

Eftersom vi människor i grunden är gjorda för att vara i rörelse mer eller mindre hela tiden är det egentligen inte naturligt för oss att sitta så mycket som vi gör idag. Därför behöver vi ergonomiska stolar som minskar risken för att vi ska få problem till följd av för mycket stillasittande.

För att en stol ska vara ergonomisk ska den uppmuntra till att man byter ställning då och då under arbetsdagen. Herman Miller stolar erbjuder möjligheten att växla mellan ett mer framåtlutat läge samt ett bakåtlutat. Perfekt när man vill variera sin sittställning framför datorn eller skrivbordet. Detta läge bör man ändra ett par gånger under dagen för att avlasta sin rygg så mycket som möjligt. Att sitta framåtlutat aktiverar till exempel musklerna i ryggen mer och uppmuntrar till rörelse, vilket minimerar risken för belastningsskador.

Herman Miller stolar finns i flera olika storlekar och är anpassade efter olika människors varierande kroppslängd. Den vanligaste storleken på stol som vi säljer är storlek B, som passar för människor mellan 160-200 cm. Vi har även storlek C, den största storleken, passande för personer som är över 200 cm långa. Självklart går det även att justera höjden på stolen för optimal sittposition.

Flera tillval kan göras så som extra armstöd, hållare för jacka och hjul anpassade för vilket underlag man har på sitt kontor. Vi har också vanliga, klassiska kontorsstolar utan hjul för dig som inte är i behov av det. Flera av våra stolar har extra stöd för ländryggen för dig som är i behov av det.

Alla stolarna är refurbished, vilket innebär att det är tidigare använda stolar som rustats upp till hög kvalitet och fått delar utbytta så att de blir som nya igen. Våra stolar är alltså inte bara funktionella, ergonomiska och sköna, utan snygga och estetiskt tilltalande.

Men glöm inte att ta en paus för bensträckare då och då, hur sköna Herman Miller stolar än är!

Matilda Olsson